Üdvözöljük webáruházunkban! Kellemes vásárlást kívánunk!

Míg az utánzást a hízelgés legmagasabb formájának tartják, azonban komolyabb probléma ha fogyasztási cikkek hamisításáról van szó. Az elektronikai termékektől a kézitáskákon át egészen az ikonikus Zippo szélálló öngyújtóig szinte minden széles körben elterjedt termék hamisításnak van kitéve.

A rossz minőség mellett a hamisított termékek negatív gazdasági, egészségügyi és biztonsági következményekkel járhatnak fogyasztóinkra és közösségünkre nézve, és gyakran kötődnek a gyermekmunkához és a szervezett bűnözéshez.

Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy tájékoztassuk fogyasztóinkat a Zippo védjegyjogairól, segítsünk nekik azonosítani a hamisított vagy jogsértő Zippo termékeket, és elmagyarázzuk, hogyan okoznak súlyos problémákat a hamisított Zippo termékek a piacon. Javasoljuk, hogy tanulmányozza ezt tartalmat, és segítsen megőrizni a piacot a hamisított és potenciálisan nem biztonságos termékektől!

A Zippo több mint 90 éve gyártja híres szélálló öngyújtóit és egyéb fogyasztási cikkeit. Ezalatt az idő alatt a Zippo jelentős befektetéseket tett be márkájának és jó üzleti hírnevének kialakításába, és megtiszteltetés, hogy kivívta egy ilyen csodálatos gyűjtő és rajongótábor bizalmát és csodálatát (mint Ön, aki ezt a weboldalt olvassa!). Büszkék vagyunk arra, hogy a Zippo szó a minőség és az integritás szinonimája az ügyfeleink tudatában.

Az évek során a Zippo kiterjedt védjegyjogokat épített ki az egész világon, hogy megvédje a szélálló öngyújtó megjelenését és gyakorlatilag minden jellegzetességét. Például, a Zippo rendelkezik regisztrált védjegyekkel nemzetközileg ismert szóvédjegyéhez, stilizált logójához (lánggal az „i” felett) és láng ikonjához. Sőt, a bíróságok még a Zippo védjegyet is híres védjegyként ismerték el, amely kizárólagos státusz csak a legismertebb termékek és márkák számára van fenntartva.

Továbbá a szélálló öngyújtó ikonikus formája, kémény mintája és összetéveszthetetlen „kattanó” hangja mind bejegyzett védjegyek. Tudta, hogy a Zippo számos országban kitaposta az utat az egyik első regisztrált termékhangra vonathozó védjegyhez?

A Zippo védjegyjogokkal is rendelkezik az egyedi díszítésű öngyújtók és néhány legnépszerűbb dekoráció, például a Venetian® dizájnra vonatkozóan. A Zippo oltalma nem ér véget pusztán a védjegyjogokkal: a Zippo öngyújtók díszítései szerzői jogvédelem alatt állnak, a szélálló öngyújtók egyes tulajdonságait pedig még szabadalmi jogok is védik.

Ezek a regisztrációk a Zippo egyéb szellemi tulajdonjogai között azt jelentik, hogy más feleknek tilos Zippo védjegyeket használni olyan termékeken, amelyek nem eredeti Zippo termékek. Fontos, hogy ügyfeleink tudják, hogyan lehet azonosítani a hamisított vagy jogsértő termékeket, és megértsék, milyen károkat okozhatnak a piacon.

 Íme néhány módszer a hamisított vagy jogsértő termék azonosítására:

  • Öngyújtó, amelyet nem a Zippo gyártott, de a Zippo védjeggyel ellátva (akár a terméken, akár a termékleírásban). Keresse a Zippo magas minőségi követelményeinek jeleit. Ha gyenge minőséget, elírásokat vagy szemcsés mintákat lát, akkor valószínűleg nem eredeti az öngyújtó. Ismerkedjen meg a Zippo <dátumkódrendszerével>, hogy megbizonyosodjon a jelölés (ha van ilyen) pontosságáról. Végül, ha az öngyújtó ára irreálisan alacsony az eredeti Zippo öngyújtókhoz képest, akkor valószínűleg nem a Zippo által használt minőségi anyagokból, és nem is a Zippo által 90 éven keresztül finomított kifinomult gyártási gyakorlattal készült. 
  • Öngyújtó, amely ugyanolyan alakú és megjelenésű, mint a Zippo ikonikus szélálló öngyújtója, de a Zippo jelzés nincs rajta. Mivel a Zippo a legtöbb országban egyedi védjegyoltalommal rendelkezik a forma felett, más felek nem árulhatnak azonos alakú öngyújtókat. Lásd alább a Zippo regisztrált alakjának képét.

 

  • Eredeti ZIPPO® márkájú öngyújtó, amelyet a Zippo engedélye nélkül díszítettek. A jogosulatlan dekorációk sérthetik harmadik felek szellemi tulajdonjogait (ha a dekoráció védjegyet visel, vagy más fél alkotásai az ő jóváhagyásuk nélkül), káros anyagokat tartalmazhatnak, vagy nem felelnek meg a Zippo minőségi előírásainak.
  • Kulcsszó spamelés. A kulcsszó spamelés az online piactérek/e-kereskedelmi webhelyek keresési és böngészési élményének manipulálása más termékek olyan védjegyeinek hozzáadásával, amelyeknek nincs kapcsolata az árucikkekkel, a vásárlók félrevezetése és tisztességtelen láthatóság megszerzése érdekében. Ez általában az online piacterk/e-kereskedelem szabályainak megsértését jelenti.

A Zippo büszke arra, hogy minden eredeti, engedélyezett termékünk megfelel a legmagasabb biztonsági és minőségi szabványoknak. Az összes Zippo szélálló öngyújtó megfelel az ASTM F400 és ISO9994 szabványoknak, és minden Zippo utility öngyújtó megfelel az ASTM F2201 és ISO022702 szabványoknak. Előfordulhat, hogy a Zippo által nem engedélyezett termékek nem felelnek meg ugyanezeknek a magas követelményeknek, ami minőségi és akár súlyos termékbiztonsági problémákhoz vezethet. Ezenkívül a Zippo egyedülálló élettartam-garanciát kínál szélálló öngyújtóira (kivéve a felületet és/vagy a díszítést). A Zippo nem tudja kiterjeszteni ezt a garanciát a nem engedélyezett termékekre.

Hogyan segíthet Ön?

A hamisított Zippo-termékek azonosításával és bejelentésével Ön elutasítja a szellemi tulajdon eltulajdonításával és a fogyasztók és a dolgozók kizsákmányolásával kapcsolatos bűncselekményeket, és felhívja a figyelmet azokra. A megtévesztő termékek nem csak a vásárlók megtévesztésére szolgálnak, hanem leggyakrabban nem biztonságos létesítményekben készülnek tisztességtelen munkavégzési gyakorlattal – nevezetesen gyermekmunka alkalmazásával.

Először is alaposan nézze meg a Zippo termékeket, mielőtt megvásárolná azokat. Ha hamis vagy jogsértő öngyújtót észlel, ne vegye meg! Ehelyett kérjük, jelentse nekünk, hogy biztosíthassuk, hogy más fogyasztók ne vásároljanak tudtukon kívül hamisított vagy nem engedélyezett terméket. Küldjön e-mailt a legal@zippo.com címre, vagy ha az észrevétele az ázsiai piacról szól, küldjön e-mailt az ip.china@zippo.com címre.

Köszönjük, hogy segíti a piacot mentesíteni a hamisított termékektől!