Üdvözöljük webáruházunkban! Kellemes vásárlást kívánunk!
W.R. Case & Sons Logo

W.R. Case & Sons Cutlery Company prémium minőségű, kézzel készített kések amerikai gyártója, amelyek generációkon át öröklődnek. A pennsylvaniai Bradfordban található Case kínálata termékkategóriák széles skáláját fedi le, a hagyományos összecsukható zsebkésektől és a rögzített pengéjű sportkésektől a korlátozott gyártású emléktárgyakig és gyűjthető tárgyakig.

Története

A cég gazdag történelme 1889-ben kezdődött, amikor négy testvér – William Russell (W.R.), Jean, John és Andrew Case (más néven „a Case fivérek”) késeket kezdett gyártani és árusítani egy kocsiút mentén New York állam északi részén. W.R. fia, John Russell (Russ) Case, a Case Brothers márka egykori kereskedője a 20. század fordulóján indította útjára a W.R. Case & Sons-t. Russ apja a fia tanácsadójaként működött, segített stabilizálni a vállalat korai pénzügyeit, miközben a jó minőségű kések megbízható szállítójaként szerzett hírnevet. 1993-ban a Zippo Manufacturing Company, a világhírű Zippo® szélálló öngyújtó gyártója és egy másik családi vállalkozás Bradfordban, megalapította a W.R. Case & Sons Cutlery Company-t, hogy folytassa a Case márkacsalád örökségét.

A vállalat eredeti késkoncepcióit és gyártási módszereit jelentősebb nyomtatott kiadványok, nemzetközi kereskedelmi szervezetek és rendezvények, televíziós műsorok és jelentősebb filmek díjaival és szerepeltetésével ismerték el. A történetének kezdete óta használt egyedi bélyegzős dátumozási rendszer a Case márkát a világ egyik kedvenc gyűjthető márkájává tette.

Ma

Case Collectors Club 18 000 aktív taggal a világ legnagyobb ismert késgyűjtő egyesülete. A Case minőség iránti elkötelezettsége abban a 125 kézpárban nyilvánul meg, amely egyetlen kés elkészítéséhez szükséges. A Case kések gondosan megformált markolatokkal kezdődnek, amelyek anyagok széles skálájából készülnek, mint például brazil szarvasmarhacsont, szarvasagancs, bivalyszarv, gyöngyház, egzotikus fák és kövek. A sárgaréz, nikkel és ezüst alkatrészek kiemelik az egyes formákat, így olyan kések jönnek létre, amelyek nemcsak szépek, de kiállják az idő és a használat próbáját.

A Case kések értékesítése nagyrészt a fémáru- és lakberendezési kiskereskedők, speciális kés-üzletek, divat- és kiegészítőboltok, katalógus-kiskereskedők és mások hivatalos kereskedői hálózatán keresztül történik.

A W.R. Case & Sons Cutlery Company céggel kapcsolatos további információkért látogasson el a caseknives.com weboldalra.

Meghívjuk Önt, hogy látogassa meg a Pennsylvania állambeli Bradfordban található Zippo/Case Múzeumot, ahol rajongók és gyűjtők gyűlnek össze a világ minden tájáról, hogy megismerjék a Case kések és Zippo öngyújtók gazdag történetét.


Ronson/Ronsonol Logos

A Zippo Manufacturing Company 2010 februárjában vásárolt eszközöket Ronsontól. A Ronson 1913 óta forgalmazott öngyújtókat, és zseböngyújtók és különböző tartozékok széles választékát kínálta.

Története

A Ronson Corporationt, majd később a Ronson Consumer Products Company-t az Aronson család alapította. Eredetileg Louis V. Aronson volt a tulajdonosa és üzemeltetője a New Jersey államban, Newark városában található Art Metal Works-nek, amelyet 1886-ban nyitott meg. Az Art Metal Works különféle dekoratív fémtárgyakat gyártott, köztük könyvtartókat, papírnehezékeket, asztali készleteket, lámpákat, miniatűröket és más fémből készült tárgyakat. A vásárlói igények miatt Aronson elkezdte felfedezni a öngyújtók piacát, és az 1900-as évek elején öngyújtókat kezdett gyártani.

1910-ben Aronson szabadalmat kapott a „Pist-o-liter” névre keresztelt szikragyújtó rendszerre, 1913-ban pedig elkészítette a „Wonderlite” névre keresztelt zseböngyújtót. 1928-ban Ronson szabadalmat szerzett a forradalmian új, egyszeres működésű „Banjo” öngyújtóra, amely egyetlen nyomással gyújtást és kioltást is kínál. Mr. Aronson úgy döntött, hogy az öngyújtó üzletre koncentrál, és eladta az Art Metal Works céget. Az évtizedek során a Ronson Corporation és különböző leányvállalatai folytatták a RONSON védjeggyel ellátott zseb-, többcélú és fáklya típusú öngyújtók, valamint a RONSONOL védjegy használatával öngyújtófolyadékok és bután-üzemanyagok fejlesztését. Különféle kiegészítőket is gyártottak, köztük öngyújtó tűzköveket és kezdetben sok más fogyasztási cikket is. Az 1960-as években a Ronson Corporation eladta nemzetközi tevékenységét, így a vállalat elsősorban Észak-Amerikában folytat tevékenységet és értékesítést.

2010-ben a Zippo Manufacturing Company, Bradford, PA, megvásárolt bizonyos eszközöket a Ronsontól, beleértve a RONSON és RONSONOL védjegyeket és a hozzájuk kapcsolódó termékeket. A Zippo nem szerezte meg a társaságot vagy a vállalati nyilvántartásokat vagy kötelezettségeket.

Ma

A RONSON és RONSONOL márkák a Zippo Manufacturing Company márkacsalád részét képezik. A márkák termékcsaládja továbbra is öngyújtókból, üzemanyagokból és kapcsolódó kiegészítőkből áll, amelyeket az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban forgalmaznak és értékesítenek kiskereskedőknél és online.


Northern Lights Logo

Története

Az 1978-ban alapított Northern Lights már több mint 40 éve teszi ragyogóvá a világot, és teszi szebbé az otthonokat a gyertyafény melegével. A „gyertyakészítés művészetében” gyökerező erős gyökereink a luxusgyertyák és a kézműves kiegészítők vezető tervezőjeként kiváló hírnevet szereztek. Kézzel öntött gyertyáink az USA-ban készülnek finom illatanyagok és illóolajok felhasználásával. Viaszkeverékeink szójaviaszt és más természetes alapú viaszokat tartalmaznak. Kanócunk természetes pamutból készül. Gyertyatartóink felelős forrásból származnak, és újrafelhasználásra tervezték őket. A minőségi komponensek ezen kombinációja biztosítja kézműves gyertyáinknak tiszta égési tulajdonságait, kiváló illatosító hatását, és hozzájárul tartós értékükhöz.

Ma

A Zippo 2019 januárjában vásárolta meg a Northern Lights céget. A vállalat és alkalmazottai továbbra is Wellsville-ben, New Yorkban maradnak.

A Zippo számára az akvizíció diverzifikált termékcsaláddal, új értékesítési csatornákkal, kritikus know-how-val és szakértelemmel egészíti ki a Zippo márkacsaládot egy gyorsan növekvő, trendi kategóriában.

Ez a párosítás logikus volt a Northern Lights alapítóinak, Andynak és Tina Glanzmannak, mivel a Zippo és a Northern Lights egymáshoz igazodó kultúrája, értékei és pozíciói hasonlóak. Mind a Zippo, mind a Northern Lights büszke amerikai gyártók, amelyek az Egyesült Államok kis, erős közösségeiben találhatók, és régóta ismertek a megbízható és gyönyörűen megtervezett termékekről.

 A Zippo meglévő nemzetközi csatornáit kihasználva megkezdi a Northern Lights márka és termékkínálatának globalizálását, további terjeszkedés lehetőségével.