Üdvözöljük webáruházunkban! Kellemes vásárlást kívánunk!

Gyártási idő meghatározása a Zippo öngyújtókon

A legtöbb gyűjtői darabhoz hasonlóan a Zippo öngyújtó gyártási dátuma is gyakran befolyásolja az értékét. Minden Zippo szélálló öngyújtó alján található értékes információk segíthetnek meghatározni a gyártási dátumot. Az 50-es évek közepétől minden gyártott Zippo öngyújtó aljára dátum kód került. Az eredeti cél a minőségellenőrzés volt. A dátumkód azóta felbecsülhetetlen értékű eszközzé vált a Zippo gyűjtők számára. A legtöbb 1933 és 1957 között gyártott öngyújtó stílusa és modellje, valamint a szabadalom alatt álló megjelölés alapján azonosítható.

A „Zippo” szó megjelenése az alsó bélyegzőben újabb támpontot ad a dátum megállapításához. Három nagy változás történt, amint az alább látható. 1933-tól az 50-es évek közepéig a Zippo szót nyomtatott betűkkel bélyegezték. A Zippo script logót a 40-es évek végén fejlesztették ki, és 1955 körül fokozatosan bevezették az öngyújtó alsó bélyegzőbe. Az 70-es évek végén a logót újratervezték. 1980-ban beépítették az alsó bélyegzőbe.

A történelmi Zippo logó

Zippo Historic Logos during 1933-1954, 1954-1979 and 1980-2011

Dátum kódok

Ami a Zippo alapítója, George G. Blaisdell minőségellenőrzési eszközeként kezdődött, a gyűjtők álmává vált. A javításra visszaküldött öngyújtók esetleges mintázatának azonosítása érdekében minden Zippo öngyújtó alját egy sor jelöléssel kódolták. Az 1950-es évek óta ezek a jelölések lehetővé teszik a legtöbb Zippo öngyújtó pontos dátumozását.Ön Zippo gyűjtő?

Vásárolja meg limitált kiadású gyűjthető öngyújtó kollekciónkat!

Shop Now


Aktuális dátum kód rendszer

A jelenlegi dátumkódrendszer egy betűt és kétjegyű számot használ a gyártás hónapjának és évének azonosítására.

  • Az A-tól L-ig terjedő betűk a hónapot jelölik (A a januárt, B a februárt stb.) 
  • A két számjegy a gyártás évének felel meg – a 14 a 2014-et jelöli 

Zippo hagyományos öngyújtó azonosító kódok 

Classic Lighter Date Codes

Zippo Slim öngyújtó azonosító kódok

Slim Lighter Date Codes

Világhírű garancia

Mr. Blaisdell világhírű garanciája, miszerint „Működik, vagy megjavítjuk ingyen” ma is minden Zippo szélálló öngyújtóra vonatkozik.

Ha Zippo öngyújtója javításra szorul, kérjük, keresse fel javítási oldalunkat az információkért.

Működjön öngyújtója, mint az új!