Üdvözöljük webáruházunkban! Kellemes vásárlást kívánunk!

A kanóc karbantartása

Kezdetben az új kanóc fehér. Idővel a kanóc feketévé válik a szén felhalmozódásától, ami csökkenti a teljesítményt. Amikor ez megtörténik, le kell vágnia a kanócot:

1. Egy csipesz vagy hosszúcsőrű fogó segítségével óvatosan húzza felfelé, amíg meg nem jelenik a tiszta kanóc. Fogja meg a kanócot, amennyire csak lehetséges, nehogy elszakadjon.

2. Vágja le a végét még a kémény tetejével egyvonalban együtt ollóval vagy drótvágóval.

   • Tipp: Ezt évente egyszer vagy kétszer kell elvégezni. Mindegyik kanóc kb. 10 cm hosszú, így 2-3 vágás után ki kell cserélni a kanócot. A kanócot ki kell cserélni, ha az öngyújtó nem gyullad ki megfelelően, vagy ha a gyújtási folyamatot többször meg kell ismételni.

  A kanóc cseréje a Zippo öngyújtóban

  Új kanóc felszerelése hagyományos vagy Slim öngyújtón:

  1. Távolítsa el az üzemanyagkamra összes alkatrészét: a tűzkő csavart, a filcpárnát, a vatta betétet és a régi kanócot.

   • Tipp: A gyorsabb és egyszerűbb összeszerelés érdekében óvatosan helyezze vissza a vatta betétet pontosan ugyanabban a sorrendben, ahogyan eltávolította. A darabok így jobban illeszkednek egymáshoz.

  2. Helyezze be az új kanócot a kéménynyíláson keresztül, és hajlítsa a kanóc felső részét a kémény fölé, hogy a helyén maradjon az összeszerelés során.

   • Megjegyzés: A pipagyújtónál a kéménysapka levehető. Csak csúsztassa a hüvelykujj körmét a széle alá mindkét végén, és emelje fel.

  3. Helyezze vissza a vatta betétet kis darabokban úgy, hogy a kanócot a vatta közé kígyózó vagy „S” mintában helyezi vissza.

   • Tipp: A cél az, hogy a kanóc a lehető legnagyobb mértékben érintkezzen a vatta betéttel.

  4. Helyezze vissza a filcpárnát a tűzkő csőre, és rögzítse a tűzkő csavarral a korábban említett módon.

   • Tipp: Győződjön meg arról, hogy a tűzkő nem esett ki a folyamat során.

  5. Vágja le a kanócot a kéménnyel egyvonalban, és helyezze vissza a belsőt a tokba.  Használjon eredeti Zippo töltőfolyadékot, kanócot és tűzkőt