Üdvözöljük webáruházunkban! Kellemes vásárlást kívánunk!

Zippo öngyújtó feltöltése

Szélálló öngyújtóját úgy tervezték, hogy a Zippo Premium töltőfolyadékkal és tűzkövekkel működjön a legjobban. Most nézzük meg, hogyan kell feltölteni vagy újratölteni az öngyújtóját. A töltőfolyadék akkor is elpárolog, ha az öngyújtót nem használja, ezért ügyeljen arra, hogy a fedelet mindig zárva tartsa, és érdemes minden kiruccanás előtt feltölteni.
Ügyeljen arra, hogy minden tűz- vagy lángforrástól távol végezze el a következőket.

Az öngyújtó feltöltéséhez:

1. Vegye ki az öngyújtó belsőt a tokból.

2. Fordítsa meg, és emelje fel a filcpárnát, hogy felfedje az üzemanyagkamrában lévő vatta betétet.

    • Tipp: Ha a filcpárnát nehéz megemelni, használjon széthajtott gemkapcsot vagy hasonló eszközt.

3.Lassan itassa át a vatta betétet a töltőfolyadékkal. Hagyja abba a feltöltést, amikor a folyadék eléri a vatta tetejét, vagy elkezdi megváltoztatni a színét.

    • Tipp: Ne töltse túl. Ha túl van töltve, az öngyújtóból kifolyik az töltőfolyadék. Kerülje a folyadék bőrre jutását, mert az irritálja a bőrt. Ha bőrrel érintkezik, azonnal mossa le az érintett területeket enyhe szappannal és vízzel.

4. Helyezze vissza az öngyújtó belsőt a tokba, ügyelve arra, hogy az öngyújtó meggyújtása előtt törölje le a felesleges folyadékot az öngyújtóról és a kezéről. Ha töltőfolyadék van az öngyújtón, egyszerűen törölje le, vagy várjon egy kis ideig, amíg elpárolog. Gyújtás előtt győződjön meg arról, hogy az töltőfolyadék tartálya le van zárva, és nincs kiömlött töltőfolyadék a közelben – ez gyúlékony folyadék.

    • Tipp: Ha az öngyújtót a zsebében kívánja tartani, javasoljuk, hogy az aljával lefelé tegye.

5. Hüvelykujjával tekerje a tűzkő kereket lefelé irányuló mozdulatokkal, hogy szikrát hozzon létre. Ha nem jelenik meg láng, ismételje meg.

6. Miután a láng megjelenik, és befejezte az öngyújtó használatát, zárja le a fedelet, hogy kialudjon a láng. Ez az öngyújtó nem olt ki magától, ezért le kell zárni a fedelet.

  • Figyelmeztetés: A használat időtartamától függően legyen óvatos, mert az öngyújtó forró lehet.


Használjon eredeti Zippo töltőfolyadékot, kanócot és tűzkövet